Saçlarımız zaman içerisinde farklı sebeplere bağlı olarak dökülebilmektedir. Aşırı stres, genetik sebepler veya geçirilen bir kaza bu sebepler arasında bulunabilir. Sebebi ne olursa olsun saçların tamamının veya bir kısmının eksik olması hastaları rahatısz edebilmektedir. Saç ekimi operasyonu ile hastalardaki bu rahatsızlık giderilmektedir. Günümüzde gelişen teknoloji sayesinde bu işlem çok rahat bir şekilde yapılabilmekte ve saç dökülmesi olan yerler doldurulmaktadır. Dikilen bu köklerin uzaması sonrasında da doğal bir saç görünümü oluşmakta ve saçlar dökülmeden önceki haline dönmektedir.
SAÇ EKİMİNİN TEMEL AŞAMALARI
Saç ekimi profesyonellik gerektiren ve uzun süren bir işlemdir. Bu noktada saç ekiminin bazı aşamaları bulunmaktadır. Her aşamada özenli olunmalı ve dikkatli davranılmalıdır. Bu noktada her aşama dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Tüm aşamalar sırasında gerek köklerin alındığı aşamada gerekse de ekimin yapıldığı aşamada anestezik sıvılar uygulanacaktır. Bu da herhangi bir ağrı veya acı çekmemenizi sağlayacaktır. Tüm süreç ağrısız ve acısız bir şekilde tamamlanacaktır.
Saç ekim işleminin ilk aşaması saç köklerinin yine sizlerden alınmasıdır. Bu noktada kafanızın üstündeki saç olan bölgelerden ve ense bölgesinden saç kökleri toplanır. Bunun dışında nadiren farklı bölgelerden de saç kökleri alınabilir. Bu aşamada alınan kökler tek tek ayrılırlar. Ekim yapılacak bölgeye yerleştirmek üzere hepsi tek tek seçilir. Bu noktada greft kavramı oluşmaktadır. Greft en basit tanımı ile alınan kökün içerisinde kaç tane saç olduğudur. Bunlar 1 adetten başlayıp 6 adete kadar çıkabilir. Seçim esnasında köklerin içerisindeki greft sayısına da dikkat edilir.
Bu noktada dikkat edilmesi gereken saçların doğru şekilde alınmasıdır. Alınan köklerin bir kısmı geri çıkmayacaktır. Bu noktada doğru bir alım işlemi yapılmaz ise bu kısımlar seyrek kalacak ve kötü bir görüntüye neden olacaktır. Doğru şekilde alım yapıldığında ise dışarıdan anlaşılması mümkün olmayacaktır.
Saç ekiminin ikinci aşaması ekilecek bölgede saç kanallarının açılmasıdır. Bu açılma işlemi özel bıçaklar ile yapılmaktadır. Bu bıçakların ucu gözlerimizin bile göremeyeceği kadar keskindir. Bu noktada çok ince, saçların sığabileceği kadar kanallar açmaktadır. Bu işlem sırasında da herhangi bir ağrı veya acı oluşmaz. Kanal açma işlemi de en önemli aşamalardan birisidir. Açılan kanallara saçlar konulacağından, bu kanalların açısı doğru ayarlanmalıdır. Bunun yanında saçın doğal bir görünüme sahip olması için de bu kanalların nasıl açıldığı önemlidir.
Kanal açımı sırasında sıklık önemlidir. Sıklığı belirleyen iki unsur vardır. Bunlardan birisi ilk aşamada kaç adet kökün alınabildiğidir. İkinci unsur ise saçınızın doğal görüntüsünü bozmayacak şekilde nasıl ekim yapılabileceğidir. Buna uygun olarak doğru açıda ve adette kanal açımı yapılmalıdır. Kanal açımı da bu noktada uzmanlık gerektirmektedir. Alanında tecrübeli bir doktor bu noktada doğal görünümü bozmayacak şekilde ve açıda kanalları açacaktır. Bu da çok daha düzgün bir görünüm elde edilmesini sağlayacaktır.
Saç ekiminde son aşama ise açılan bu kanallara, alınan köklerin ekilmesidir. Bu aşama da ayrılan tüm greftler tek tek açılan bu kanallara dikilmektedir. Burada ise dikkat edilmesi gereken greftlerin doğru olarak yerleştirilmesidir. İlk kısımda da anlattığımız gibi alınan bu köklerin içlerinde 1’den 6’ya kadar greft olabilir. Bu noktada daha yoğun saç olması gereken bölgelere 6’lı, 5’li veya 4’lü greftler, daha seyrek olması gereken yerlere ise diğer sayıda greft bulunduran kökler kullanılmalıdır.
Bu da doğal bir görünüm oluşturulması için önemlidir. Saç ekiminin son aşaması da budur. Bu aşamadan sonra tüm kökler ekilir ve saçın üstü dışarıdan gelebilecek etmenlere karşı sarılır. Bu aşamadan sonra hasta için gerekli olan ilaçlar yazılmakta ve evlerine gönderilmektedir.
En Güncel Saç Ekimi Tekniği: FUE metodu
Yukarıda da bahsettiğimiz ve saç ekiminde kullanılan en güncel yöntem FUE metodudur. Bu metot da mikro uçlara sahip bıçaklar kullanılmaktadır. Bu anlamda hem saç köklerinin alınması sırasında hem de ekilecek bölgede kanalların açılması sırasında çok daha mikro kesikler ile işlemler yapılır. Bu da hem iyileşme süresini kısaltır hem de çok daha doğal bir görünüm oluşturulmasını sağlar. Mikro çizikler sayesinde çok daha sık olarak saç ekmek mümkün hale gelir. Mikro cerrahinin gelişmesi ile bu yöntem de gelişmiş ve günümüzdeki halini almıştır. Bu noktada saç ekimi her geçen gün daha da kolaylaşmakta ve çok daha doğal bir görünüm elde edilmesi sağlanmaktadır.
SAÇ EKİMİNİNDE KULLANILAN TEKNİKLER
Saç ekiminde kullanılan farklı metotlar bulunmaktadır. Bu metotlardan günümüzde kullanılan temelde 4 metot vardır. Bunlar robotik saç cerrahisi, safir FUE saç ekimi, DHI saç ekimi ve Normal FUE saç ekimidir.
Robotik saç ekimi aslında yukarıda bahsettiğimiz saç ekim metodu ile aynıdır. Robotik saç cerrahisinde farklılaşan kısım ile alınan cihazlardır. Yukarıdaki yöntemde tüm saç köklerinin alınması ve tekrar kanallara yerleştirilmesi doktorun ve ekibinin eli ile yapılmaktadır. Robotik saç cerrahisi ile saç ekimi yapılmasında ise bu işlemler robotik cihazlar kullanılarak yapılmaktadır. Tabii ki bu aşamada da cihazı kullanacak bir doktorun olması gerekmektedir. Robotik saç cerrahisi tamamen bilgisayar kontörlünde gerçekleşmez. Sadece alım ve ekim yapan uçlar robot kollarından oluşmaktadır. Bu noktada doktorun önemi yine öne çıkmaktadır. Robotik saç cerrahisinin en iyi tarafı ise saç köklerinin otomatik olarak açılmasıdır. Bu sayede insan eline göre çok daha sık aralıklarla açım yapılması mümkün olur. Yine aynı şekilde farklı açılar ile kök açmak da kolaylaşır.
FUE yöntemi yukarıda bahsettiğimiz saç köklerinin alınması, bu köklerin alınacağı kanalların açılması ve alınan köklerin bu kanallara yerleştirilmesidir. Safir FUE yönteminin tek farkı ise kullanılan bıçaktır. Bu yöntemde kanal açmak için kullanılan bıçakların ucu safirden oluşmaktadır. Normal yöntemde kullanılan metaller yerine bu yöntemde safir uçlu bıçaklar tercih edilmektedir. Bunun dışında işlem olarak bir farklılık bulunmamaktadır. Tüm süreç aynı şekilde gerçekleşmekte sadece kullanılan bıçak türü değişmektedir.
Bu yöntem özellikle de dökülmenin çok fazla olmadığı kişilerde tercih edilmektedir. Dökülmenin çok yoğun olmadığı kısımlardaki saç köklerine zarar verilmeden bu kısımlarda sıklaştırma operasyonu yapılır. Yine gerekli olan saçlar ense bölgesinden alınır. Sonrasında üst taraflarda seyrekleşen bölgelere bunlar ekilir. Fakat bu yöntemde mevcut saç köklerine dokunulmadığı için bunlar zamanla dökülebilir. Bu noktada önceden kalan bu köklerin yerine de yenisinin ekilmesi gerekebilir. Bu yöntemin en büyük avantajı FUE’ye göre çok daha hızlı bitmesidir. Bunun yanında iyileşme süreci de çok daha kısa sürede gerçekleşmektedir. Fakat başta da belirtiğimiz gibi bu yöntem için tamamen dökülmenin olmamış olması gerekir. Seyrek de olsa saç bulunması gereklidir.
Yukarıda da belirtiğimiz gibi normal FUE yönteminin safir FUE’den tek farkı kullanılan malzemelerdir. Normal FUE yönteminde safir uçlu bıçaklar yerine standart olan metal uçlu bıçaklar kullanılmaktadır. Bu metal uçlu bıçaklar safire göre biraz daha büyük kanallar açmaktadır. Bu noktada safir uçlu bıçaklar ile çok daha sık saç ekmek mümkündür. Yine de safir uçlu yöntem kullanılması şart değildir. Saçın durumuna ve ihtiyaca göre normal FUE yöntemi de tercih edilebilir. Burada hangi yöntemin kullanılacağı doktorunuzun tavsiyeleri ve sizin beklentiniz sonucunda çıkacaktır.
SAÇ EKİMİ OPERASYONU VE SONRASI SÜREÇ
Saç ekimi cerrahi olan kısım ve cerrahi işlem sonrası kısım olarak ikiye ayrılabilir. Saç ekimi yaptırmak isteyen kişiler bu noktada hem operasyon sırasını hem de operasyon sonrasını merak etmektedir. Bu noktada saç ekiminin sadece cerrahi bir süreçten oluşmadığı unutulmamalıdır. Sonrasında da dikkat edilmesi gereken unsurlar vardır. Özellikle saç ekiminin yapıldığı ilk haftalarda dikkatli olunması gerekir. Ekilen köklerin zarar görmemesi veya yerlerinden çıkmaması önemlidir. Bu noktada saç ekimi sonrasında da yapmanız gerekenler ve dikkat etmeniz gerekenler vardır.
Saç Ekimi Operasyonu kaç saat sürer ve konforlu mudur?
Saç ekim operasyonu ekim yapılacak bölgeye, alınan grafen sayısına ve ekim yapılacak kök adedine göre değişiklik göstermektedir. Bu noktada işlem süreci değişiklik göstermektedir. İşlem ortalama olarak 4-5 saat civarında sürmektedir. Ekim yapılan bölge çok azsa veya sıklaştırma yapılacaksa işlemin 3 saat civarında sürmesi de mümkündür. Tabii aynı şekilde çok daha fazla kökle, çok daha geniş bir alana ekim yapılması durumunda da süreç 8 – 10 saate kadar çıkabilmektedir. Tabii ki belli aşamalarda hastaların dinlenmesine izin verilmektedir. Bu süreçte hasta uyanıktır. Bu noktada hasta belli aşamalar dışında kalan kısımlarda televizyon izleyebilir, telefonuna bakabilir.
Saç Ekimi Operasyonu Esnasında Ağrı Veya Acı Hissedilir mi?
En çok sorulan sorulardan birisi de saç ekiminin ağrı veya acıya sebep olup olmadığıdır. Bu noktada saç ekimi sırasında gerek köklerin alınacağı bölgeye gerekse de ekim yapılacak bölgeye anestezik sıvılar uygulanmaktadır. Bu sıvılar sayesinde acı ve ağrı hissetmemeniz sağlanmaktadır. Tabii ki burada biraz da ağrı eşiğinize göre durum farklılık gösterebilir. Fakat çok fazla canınızın acıması, ağrıdan dayanamayacak duruma gelmeniz gibi bir şey kesinlikle söz konusu olmamaktadır. Hastaların büyük bir çoğunluğu işlem sırasında televizyon izlemek veya telefonuna bakmak gibi işlemlerine devam etmekte ve hiçbir şey hissetmemektedir. Sınırlı sayıdaki hastada ise ufak bir his oluşabilmektedir. Fakat oluşan bu hissi acı veya ağrı olarak değerlendirmek yanlış olacaktır.
Saç Ekimi Operasyonu İçin Kaç Gün Ayırmalıyım?
Saç ekiminin cerrahi kısmı en fazla 10 saat sürmektedir. Fakat 10 saatin sonrasında farklı bir işe gitmeniz mümkün değildir. Bu noktada cerrahi süreç için bir gününüzü ayırmanız gerekir. İkinci gün de yine saç ekimi yaptırdığınız yerde kontrol yaptırmalı ve saçınıza özel solüsyon uygulatmalısınız. Zamanınız olmadığı durumlarda veya şehir dışından gelmeniz durumunda bu aşamayı evinizde de yapmanız mümkün olabilmektedir. Bu anlamda 1 gününüzü ayırmanız yeterlidir. Fakat saçınızın tamamen iyileşmesi 15 güne kadar sürebilmektedir. Bu noktada 15 güne kadar dikkatli olunması gerekir. Saçların tamamen tutunup tekrar çıkması ise 6 ay ila 1 yıla kadar sürebilmektedir.
1.gün (Ekim):
1. Gün belirtiğimiz gibi cerrahi işlemlerin yapılacağı gündür. Bugün de tüm saç kökleri alınır, saç köklerinin ekileceği alanlar belirlenir ve buraya gerekli olan kanallar açılır ve son aşamada bu kanallara alınan kökler ekilir. Bu işlemler 3-4 saatten başlayıp 8 – 10 saate kadar sürebilmektedir. Sonrasında da tabii ki hastanın evine gidip dinlenmesi iyi olacaktır. Bu noktada saç ekiminin birinci gününü bu işleme ayırmanız gerektiğini söylememiz yanlış olmayacaktır.
2.gün (Kontrol ve Yıkamasız Solüsyon Uygulama):
2. günde tekrar saç ektirdiğiniz yere gidip kontrol yaptırmanız gerekmektedir. Bugün de saçınıza özel bir solüsyon uygulanacaktır. İkinci gün yapılan bu uygulamalar her zaman zorunlu değildir. Olası bir olumsuz durumda bu süreç atlanabilir veya evinizde nasıl yapacağınız anlatılarak evde yapmanız da istenebilir. Temel olarak bugün kontrol günüdür. Bu işlem uzun sürmemektedir. En fazla birkaç saat içerisinde bu işlem bitecektir. İşlem sonrasında da hayatınıza devam etmeniz mümkündür.
2.gün sonrası süreç
2. günden sonra ise artık iyileşme süreci başlayacaktır. Kafanızda yer alan yaraların kabuk bağlaması beklenecektir. Kafanızdaki kabuklar sonrasında dökülecektir. İkinci günden sonra tabii ki bir de yıkama yapılmaktadır. İlk yıkama saçınızın durumuna göre 3-4 gün sonra yapılmaktadır. Bu süreye doktorunuz karar verecektir. İlk yıkama işlemi saç ekim merkezinizde yapılmaktadır. Bu yıkamanın amacı kafanızdaki kabukların sorunsuz şekilde dökülmesini sağlamaktır. Sonrasında ise iyileşme süreci başlayacaktır ve 2. Haftadan itibaren hayatınız tamamen normale dönmeye başlayacaktır. Bu süreçlerde de sizlere verilen ilaçlar ve şampuanlar ile evinizde belirli zamanlarda yıkama işlemi yapmanız gerekmektedir.
Sedasyon Nedir?
Bu noktada operasyon sırasında uygulanabilen yöntemlerden birisi de sedasyondur. Sedasyon hastaya damar yolu ile verilen sakinleştiricidir. Bu uygulamadan sonra hasta hafif bir uykuya geçer. Bu sayede işlem çok daha rahat bir şekilde gerçekleştirilebilir. Fakat bu yöntem bu sürece dayanamayan, iğne korkusu olan veya benzer olumsuz durumlarda kullanılmaktadır. Normal şartlarda bu yöntem kullanılmaz ve sadece kafanız uyuşturulur. Lokal anestezi işlemi ile saç ekimi yapılır. Hasta süreç boyunca uyanık kalır ve farklı şeyler ile ilgilenebilir.
Sedasyon Yaptırmak Zorunda Mıyım?
Yukarıda da belirtiğimiz gibi sedasyon normal dışı durumlarda kullanılan bir yöntemdir. Zaten normal şartlar altında kullanılmaz. Hastanın uyanık olması operasyonu yapan doktorlar için de iyidir. Bu noktada tabii ki sedasyon yaptırmak zorunlu değildir. Fakat iğne korkunuz olduğu, sürece dayanamadığınız veya aşırı acı hissettiğiniz durumlarda bu uygulama yapılabilmektedir. Uygulama yaklaşık olarak birkaç dakika sürmektedir. Açılan damar yolundan verilen ilaçlar sizleri hafif bir uykuya geçirecektir. Bu da süreci hissetmeden atlatmanızı sağlayacaktır.
Lazer Destekli Saç Ekimi Operasyonu
Lazer destekli saç ekimi birkaç farklı şekilde yapılabilmektedir. Bunlardan ilki saçlar dökülmeden önce saçların kalınlaştırılması ve dökülmesinin önüne geçilmesi için yapılır. Bu yöntem biraz daha koruyucu bir yöntemdir. İkinci durumda ise saç ekimi yapılırken kullanılmaktadır. Saç ekimi sırasında lazer yardımı ekim aşamasında kullanılmaktadır. Saç alımı yine tek tek yapılmaktadır. Ekim aşaması ise lazer yardımı ile çok daha hızlı gerçekleşmektedir. Lazer operasyonda yara izleri de çok daha hafif olmakta ve çok daha kısa sürede iyileşmektedir.
Vücut Kıllarından Alınan Köklerle Yapılan Ekim
En başta da belirtiğimiz gibi saç ekimi sadece saçtan alınan kıllar ile yapılmaz. Fakat öncelik her zaman saç kıllarının alınmasıdır. Bu noktada özellikle ense bölgesi ilk tercih bölgesidir. Bu bölümde bir sorun olmaması ve saç alımına uygun olması durumunda farklı bir bölgeden kök alınması yapılmaz. Fakat bu bölgede saç olmaması veya alınamaması durumunda vücudun farklı bölgelerindeki kıllar da alınabilir. Fakat bu yöntem çok sık uygulanmamaktadır. Bu noktada bu yöntem için doktorunuza başvurmanız ve gerekli testleri yaptırmanız önemlidir.
Safir FUE Saç Ekimi
Safir FUE yöntemi günümüzde en çok kullanılan yöntemlerin başında gelmektedir. Teknolojinin gelişmesi ile hayatımıza girmiş ve çok daha konforlu bir saç ekimi sunan bir yöntemdir. Bu yöntem normal FUE yöntemine benzerdir. Aralarındaki en temel fark kullanılan aletlerdir. Safir FUE yönteminde kullanılan bıçağın uç kısmı safirden oluşmaktadır. Normal yöntemde ise kullanılan bıçaklar metallerden yapılmaktadır. Saç ekim süreci, köklerin alınması ve kanalların açılması ise aynıdır. Bu yöntemin tek farkı kanal açılması aşamasında safir uçlu bıçakların kullanılmasıdır. Bu yöntem ile çok daha sık kanal açmak ve çok daha doğal bir görünüme kavuşmak mümkündür.
Saç Ekiminde SIFIR Ağrılı Yöntem!
Saç ekimi yöntemlerinin gelişmesi ile oluşan ağrı ve acı da en aza indirilmiştir. Bu noktada safir uçlu bıçakların kullanılması ile oluşan ağrı ve acı da azaltılmıştır. Safir uçlu bıçakların gözle görülemeyecek kadar ince olan uçları mikro kesikler acıkmaktadır. Bu da olabilecek en az ağrının ve acının oluşmasını sağlamaktadır. Sadece operasyon sırasında değil operasyon sonrasında da bu yöntem faydalı olmaktadır. Özellikle iyileşme sürecini azaltmakta ve oluşan yaraların çok daha hızlı iyileşmesini sağlamaktadır. Bu da süreci kısaltmakta ve daha konforlu bir süreç yaşamanızı sağlamaktadır.
Saç Ekimi Hakkında
Saç ekimi hakkında birçok soru sorulmaktadır. Bu sorular hem genel sorulardan hem de özel sorulardan oluşabilmektedir. Yine aynı şekilde hem operasyon öncesi hem de operasyon sonrası ile ilgili merak edilenler bulunmaktadır.
Saç Ekimi Nedir?
Saç ekimi, saçların döküldüğü bölgelere alınan köklerin ekilmesi işlemidir. Saçlarınızın daha yoğun olduğu ense kısmından alınan kökler saçlarınızın döküldüğü bölgelere ekilir. Bu süreç saç ekimi olarak adlandırılmaktadır.
Yaş sınırı var mıdır?
Tıbbi olarak yaş sınırı bulunmamaktadır. Fakat 18 yaşın altındaki kişiler, yani çocuklar için ailesinin izinleri gerekmektedir. Çocuklarda zaten saç dökülmesi çok sık rastlanan bir durum değildir. Genellikle oluşan bir kaza veya benzeri durum sonucu bu olabilmektedir. Bu noktada ailenin izni ile saç ekimi yapılmaktadır. Fakat saç ekimi için en uygun yaş 18 – 20 yaş sonrasıdır. Bu yaştan sonra çok daha etkili olmaktadır. Yine de gerekli durumlarda çocuklara da velilerinin izni olması şartı ile yapılabilir.
Saç ekiminde anestezi yöntemleri nelerdir?
Saç ekiminde kullanılan farklı anestezi yöntemleri bulunmaktadır. Bunlardan en sık kullanılan lokal anestezidir. Hastanın sadece kafasına enjekte edilen sıvılar ile saç bölgesi uyuşturulur. Hasta bu yöntemde tamamen uyanıktır. Televizyon izleyebilir, bilgisayarına bakabilir veya telefon ile uğraşabilir. İkinci yöntem ise sedasyon yöntemidir. Bu yöntemde hastaya damardan belirli ilaçlar verilir. Bu ilaçlar süreç boyunca hastanın hafif bir uykuya geçmesini sağlar. Bu sayede hasta süreci tamamen hissetmeden atlatabilir. Fakat bu yöntem genellikle tercih edilmemektedir. Hastanın uyanık olduğu, sadece saç ekim ve kök alım bölgesinin uyuşturulduğu yöntem çok daha sık kullanılmaktadır.
Saç ön hattı çizimi
Saç ekimi için en önemli noktalardan birisi saçın ön hattının çizilmesidir. Saçın ön hattının çizilmesi işlemi alnınızda nereye kadar saç geleceğini ve nasıl bir şekilde geleceğini belirlemektedir. Bu anlamda eğer eski ve saçınız olan dönemlere ait fotoğraflarınız varsa faydalı olacaktır. Eski halinize yani doğal görümümüze en uygun şekilde hat belirlenecektir. Böyle bir fotoğraf yoksa ideal bir hat yapılması gerekir. Çok aşağıda olması da çok yukarı da kalması da hoş görünmeyecektir. Bu noktada sizin beklentileriniz ve doktorların tecrübesi ile doğru bir hat çizilmesi gerekir. Doğal bir görünüm için hattın alına doğru çok fazla inmemesi iyi olacaktır.
Saç köklerinin toplanması
Saç köklerinin toplanması saç ekiminin ilk aşamasıdır. Bu aşamada ense bölümünden veya doktorunuzun uygun bulduğu vücut kısımlarınızdan saç kökleri alınır. Bu köklerin içerisinde greftler bulunmaktadır. Yani aslında bir nevi saç telleri alınmaktadır. Bir kökün içerisinde birden fazla greft bulunabilir. Yani bir kökten birden fazla saç teli çıkabilir. Bunlar alındıktan sonra yine ekip tarafından tek tek seçilir ve ayrılır.
Kanaların açılması
Saç ekiminin ikinci aşaması kanal açma aşamasıdır. Kanal açma aşamasında saç köklerinin ekileceği yerler açılır. Bunlar özel bıçaklar ile yapılmaktadır. Çok ufak kesikler açılarak saç köklerinin ekileceği alan belirlenir.
Köklerin açılan kanallara edilmesi
Son aşama ise açılan bu kanallara alınan köklerin ekilmesidir. Bu aşamada greft sayısına göre ekim gerçekleştirilir. Sık saç bulunan yerlere çok daha fazla greft bulunduran kökler ekilir.
Saç ekimi işleminde kullanılan teknikler
Saç ekiminde tabii ki farklı yöntemler bulunmaktadır. Günümüzde en çok kullanılan yöntem FUE’dir. FUE ise ikiye ayrılmaktadır. Bunlar normal FUE ve Safir FUE olarak adlandırılmaktadır. Aralarında çok fazla fark bulunmasa da gelişen teknoloji ile bu iki yöntem oluşmuştur. Günümüzde de en sık kullanılan yöntemler bunlar olmaktadır.
FUE Saç ekimi
FUE seç ekimi saç köklerini alınması, kanalların açılması ve açılan bu kanallara köklerin ekilmesidir. FUE yöntemi günümüzde en çok kullanılan yöntemdir. Bu yöntemde kullanılan bıçaklar (kanalların açılması sırasında kullanılan bıçaklar) metaldir.
Safir FUE Saç ekimi
Safir FUE yöntemi uygulama bakımından normal FUE ile aynıdır Burada tek farklılık kullanılan bıçak türüdür. Bu yöntemde kullanılan bıçakların ucu safirden üretilmektedir. Bu da çok daha mikro kesikler atılabilmesine imkân vermektedir. Bu sayede iyileşme süreci kısalmakta ve daha sık ekim yapılabilmektedir.
Tıraşsız Saç ekimi (DHI)
Bu yöntem tamamen saçları dökülmüş kişilerde uygulanamamaktadır. Bu yöntem daha çok sıklaştırmaya dayanmaktadır. Saçlarının tamamı dökülmemiş kişilerde sıklaştırma yapılmasıdır. Bu anlamda yapılış süreci FUE’den çok da farklı değildir. En temel fark bu yöntemde çok daha az kök gerekmesi ve işlemin çok daha kısa sürmesidir. Fakat başta da belirtiğimiz gibi bu yöntemde az da olsa saç bulunması gerekir.
İyileşme süreci nedir?
İyileşme süresi cerrahi operasyon sonrası geçen süredir. Saçın ilk 15 günlük kısmı çok önemlidir. Bu kısımda köklere iyi bakılması gerekir. Saçlara bir darbe gelmemelidir. İlk günler su bile değmemelidir. Sonrasında ise saçların çıkması 6 ay ila 1 yıl kadar sürebilir.
Ekilmesi gereken saç miktarını belirleyen nedir?
Ekilmesi gereken saç miktarını belirleyecek olan sizin beklentileriniz, doktorunuzun önerileri ve tabii ki mevcut saç köklerinizdir. Alınacak kök yeterli ise en doğal görünümü oluşturacak şekilde ekim yapılmalıdır. Bu noktada size en büyük desteği doktorunuz sunacaktır.
İşlem süresi
İşlem süresi kişiden kişiye farklılık gösterebilmektedir. Bununla birlikte en kısa 3-4 saat sürmekte olan işlem saç ekimi yapılan bölgeye göre 8 – 10 saate kadar uzayabilmektedir. Bu noktada bir gününüzü bu işleme ayırmanız iyi olacaktır.
Bir greft kaç Saç teli eder?
1 greft 1 saç teli etmektedir. Fakat alınan köklerden birden fazla greft çıkabilmektedir. Bu noktada alınan köklerin bazen 2-3 katı kadar saç ekimi yapılabilmektedir. Çıkacak greft sayısı ise önceden bilinmemektedir. Bu sizin saçınızın yapısına göre değişmektedir.
Saç ekimi kesin çözüm mü?
Saçlarınız tamamen döküldü ise peruk kullanmak veya saç ektirmek dışında pek de bir yöntem bulunmamaktadır. Bunun dışında farklı kişilerin saçlarından yapılan çözümler bulunsa da en kesin çözüm saç ekimi olmaktadır.
Saç ekiminde hijyenik ve temiz ortamın önemi
Saç ekiminde saçınızın mikrop kapmaması, dikilen köklerin yerini tam olarak tutması için temizlik çok önemlidir. Bu noktada saç ekimi yapılan ortamın da hijyenik olması çok önemlidir. Aksi halde işlem yapılan bölge enfeksiyon kapabilir ve saç ekimi başarısız olabilir.
Saç ekiminden sonra 1 ay
Saç ekiminden bir ay sonra artık ilk yıkama aşaması bitmiş olacaktır. Hafif hafif evde yıkama dönemine geçilecektir. Saçlardaki kabuklar da büyük ölçüde dökülecektir. Hayatınızın yavaş yavaş normal akışına dönecektir.
Saç ekiminden sonra 6 ay
Şok dökülme aşaması geçmiş olabilir veya bu sürece girmiş olabilirsiniz. Bu noktadan sonra artık yaşamanızın normale dönmüş olacaktır. Bu aşamadan sonra artık saç ekim işlemi için yapmanız gereken özel bir şey bulunmamaktadır.
Saç ekimden sonra 1 yıl
Saç ekiminden bir yıl sonra artık saçlarınız normal hale dönecektir. Tamamen normal bir şekilde kullanabilirsiniz. Normal saçlarınız ile yaptığınız her şeyi ekilen bölgede de yapabilirsiniz.
Saç ekimi hakkında bilinmesi gerekenler
Saç ekim işlemi günümüzde yüksek teknoloji teknikler ile yapılmaktadır. Bu noktada herhangi bir sorun oluşma ihtimali de çok düşmüştür. Eskiye oranla da köklerin tutma ihtimali çok daha yüksektir. Bu anlamda saç ekimi günümüzdeki en iyi yöntemlerden birisidir.
Saç ekimi sonrası saç bakımı nasıl olur?
İlk yıkama mümkün ise saç ekim merkezinde yaptırılmalıdır. Sonrasında da doktorunuzun verdiği ilaçlara ve tavsiyelere uyarak bakım yapmaya devam etmeniz gerekir. Aksi halde ekilen kökler zarar görebilir.
Saç ekimi sonrası yıkamanın önemi nedir?
Saç ekimi sonrasında ilk yıkama kabukların oluşmaya başladığı aşamada yapılmaktadır. Bu noktada kabukların dökülmesinin sağlanması için ilk yıkama önemlidir.
Saç ekimi sonrası yıkama nasıl yapılır?
İlk yıkama çoğunlukla saç ekim merkezinde yapılmaktadır. Bu noktada çok hafif şekilde yıkama işlemi gerçekleştirilir. Saç ekimi yapılan bölgeye asla aşındırıcı şampuanlar veya çok sert darbeler uygulanmaz.
Kronik rahatsızlığı olanlarda Saç ekimi
Kronik hastalığı olanlarda saç ekimi yapılıp yapılamayacağı doktor tanısı sonrasında kesinleşir. Bu noktada hem kronik hastalığınız ile ilgili bölüm hem de saç ekiminizi yapacak doktor ortak olarak çalışmalıdır.
Saç ekimi teknikleri
FUE, DHI ve Safir FUE bu anlamda en çok kullanılan tekniklerdir. Bu tekniklerin ayrıntıları yukarıdaki kısımlarda açıklanmıştır.
Saç ekiminde 10. gün yıkamasının önemi
Saç ekiminde 10. Gün yıkamasının önemi kabuklardan dolayıdır. Kabukların dökülme aşaması olacağından bu yıkama çok dikkatli yapılmalıdır.
Şok dökülme nedir?
Şok dökülme köklerin tutunduktan sonra yaşayacağı bir süreçtir. Saçınıza ekilen tüm kökler bir anda dökülmeye başlayacaktır. Bu noktada korkmaya gerek yoktur. Şok dökülme beklenen bir durumdur. Bu aşamada saçların köklerine bir zarar gelmemektedir. Bu yüzden sonrasında tekrar saçlar çıkacaktır. Dökülen sadece saçların görünen kısmıdır.
Şok dökülme sürecinde neler yapılmalı?
Bu aşamada doktorunuza bilgi verebilirsiniz. Fakat bu aşama zaten bilinen bir süreçtir. Bu anlamda panik yapmanıza gerek yoktur. Herhangi bir özel durum gerektirmemektedir. Sakin kalıp sürecin geçmesini beklemelisiniz.
Şok dökülme herkeste olur mu?
Şok dökülme sıklıkla görülmektedir. Fakat bazı istisnai durumlar da bulunmaktadır. Bu süreci yaşamayan hatsalar da vardır. Bu biraz da kişinin bünyesine göre değişmektedir. Bu noktada herkeste olur denilemez.
Saç ekimi sonrası Havuz hamam
Özellikle ilk günlerde bu tür yerlerden uzak durulması gerekir. Bu tür yerler saç köklerine zarar verebilir. Doktorunuz normal yaşamanıza dönmenize izin verene kadar hamamlardan, denizlerden ve havuzlardan uzak durmanız iyi olacaktır.
Kimlere Saç Ekimi Yapılır?
18 yaşında üstünde olan ve sağlık açısından bir problem taşımayan herkese saç ekimi yapılabilmektedir. Bu noktada gerekli sağlık kontrolleri yapılmaktadır. Sağlığınızı tehlikeye düşürecek bir durum yoksa saç ekimi yapılır.
Saç Ekimini Kimler Yapmalıdır?
Saçlarının görüntüsünden rahatsız olan, düzensiz bir dökülme gören, saçkıran gibi bir hastalık sonucu saçlarını kaybeden kişiler saç ekimi yapabilir. Tabii ki burada bu soruya asıl cevabı verecek olan kişinin kendisidir.
Saç Ekimi Nerede Hangi Şartlarda Yapılır?
Saç ekimi kesinlikle bir hastane ortamında ve uzman ekip eşliğinde yapılmalıdır. Yanlış bir işlem mevcut saçlarınıza da zarar verebilir veya enfeksiyon kapmanıza yol açabilir. Bu noktada mutlaka steril bir hastane ortamında bu işlem yapılmalıdır.
Saç Ekimi İçin Uygun Olup Olmadığımı Nasıl Anlayabilirim?
Bunun için bir saç ekim merkezine gidip gerekli kontrolleri yaptırmanız gerekir. Ciddi bir hastalığınız yoksa genellikle saç ekimi için bir sorun çıkmamaktadır. Yine de her saç ekimi öncesi gerekli tahliller yapılmaktadır.
Ne Kadar Saça İhtiyacım Var?
Bu sorunun cevabı beklentilerinize göre değişiklik gösterecektir. Çok sık bir saç istemeniz durumunda ihtiyacınız olan saç miktarı da artacaktır. Bu noktada bu soruyu doktorunuz ile cevaplandırmanız en iyisi olacaktır. Doktorunuz tecrübeleri ve beklentilerinizi birleştirerek size uygun saç miktarını belirleyecektir.
Saç Ekimi İçin Yaş Sınırlaması Var Mıdır?
18 yaş sınırı bulunmaktadır. Bunun yanında bir kaza sonucu veya bir hastalık sonucu saçını kaybeden çocuklara da bazı durumlarda ekim yapılabilmektedir. Tabii ki bu noktada velinin onayı gerekmektedir. Fakat çocuklarda saç ekimi sık rastlanan bir uygulama değildir.
Saç Ekiminde Yaş Faktörünün Önemi Nedir?
Saç ekimini yaş genellikle fazla etkilememektedir. Bununla birlikte 20 – 50 yaş arasında kanın daha hızlı akması ve saç köklerinin daha iyi beslenmesi ile en başarılı sonuçlar alınmaktadır. Bu yaş aralıkları dışında da saç ekimi yapılsa da iyileşme süreci uzayabilir ve saçlar biraz daha geç çıkabilir. Bunun dışında yaşın çok da önemi bulunmamaktadır.
Saç Ekimi Ne Kadar Sürer?
Saç ekimi işlem yapılan bölgeye ve beklentinize göre farklı süreler alabilmektedir. Süreç 3 saat ila 10 saat arasında sürebilmektedir. Ortalama olarak işlem 4 – 5 saat gerektirmektedir. Bu noktada bir gününüzü bu işlem için ayırmanız yeterlidir.
Ne Kadar Zamanda Yeni Saçlara Kavuşulur?
Ortalama olarak 6 ila 1 yıl arasında saçlarınız tamamen normale dönmektedir. Bu süre sonucunda yeni saçlarınıza kavuşmuş ve tamamen normal şekilde kullanmaya başlamış olursunuz.
Saç Ekiminin Hasta Sağlığı Açısından Herhangi Bir Dezavantajı Var Mıdır?
Herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Saç ekimi doğru ortamda, doğru bir ekiple yapıldığı sürece hiçbir sorun olmayacaktır. Yanlış ve pis bir ortamda yapılması durumunda hastanın enfeksiyon kapması gibi sorunlar görülebilir.
Saç Ekimi Birden Fazla Uygulanabilecek Bir İşlem Midir?
Evet belirli bir süre geçtikten sonra saç ekimi işlemi tekrar uygulanabilir. Özellikle DHI yöntemi ile bölgesel bir ekim yapıldı ise bu durumda birden fazla uygulama zaten gerekli olacaktır. Dökülmeyen kısımlar zaman içerisinde döküldükçe işlem tekrarlanacaktır.
Yeni Saçların Görüntüsü Kontrol Edilebilir Bir Durum Mudur?
Saçlarınız ekim yapılma şekline göre çıkacaktır. Bu noktada saçlarınızın yapısına müdahale etmeniz mümkün değildir. Doğuştan veya ekim işlemi sırasında köklerin yerleştirilmesine göre saçınız çıkacaktır. Bu kontrol edilebilir bir durum değildir.
Saç Ekiminde Uygulanan Yeni Teknikler Nelerdir?
Şu anda en yeni teknikler FUE ve Safir FUE yöntemidir. Zaten önceden de belirtiğimiz gibi bu yöntem temelde aynı yöntemdir. Sadece kullanılan ekipmanlar farklılık göstermektedir.
Gelecekte Saç Ekiminin Yerini Alabilecek Seçenekler Olacak Mı?
Şu an için en güncel ve etkili yöntem saç ekimi olmaktadır. Teknoloji de saç ekimini kolaylaştırmayı ve daha kalıcı bir ekim yapmayı sağlamayı amaçlamaktadır. Bu noktada farklı bir yöntem çıkıp çıkmayacağını tahmin etmek zordur.
Saç Neden Oluşmuştur?
Saç keratin olarak bilinen özel bir proteinden meydana gelmektedir. Bunun dışındasaçların korunması ve beslenmesi için yapısında farklı yağlar da bulunmaktadır. Saçın rengini etkileyen melanin de saçta bulunmaktadır.
Bir İnsanın Kafasında Ortalama Kaç Saç Vardır? Bu Sayı Yaşla Değişir Mi?
Bir insanın saç teli sayısı fazlaca değişebilmektedir. Yaşa, cinsiyete, genetik yapıya göre farklılık gösterebilir. İnsanda 80 ila 170 bin arasında saç teli vardır. Bu saç tellerinin sayısı yaş ilerledikçe çoğunlukla azalmaktadır.
Saça Rengini Veren Nedir?
Saça rengini veren eumelanin ve feomelanindir. Eumelanin çoğunluğu saçın koyu renklerde olmasına, feomelanin çokluğu ise açık renkte olmasına neden olacaktır. Saça rengini veren temel pigmentler bunlardır.
Tek Bir Saç Telinin Ömrü Ne Kadardır?
Bu noktada net bir ömür vermek mümkün değildir. 2 ila 5 yıl arasında bir ömrü olmaktadır. Bununla birlikte 7 – 8 yıl dayanan saç telleri de bulunmaktadır. Ortalama olarak bir saç telinin ömrü 3 – 4 yıl arasındadır demek mümkündür.
Saç Dökülmesinin Sebepleri Nelerdir?
Saç dökülmesinin birçok sebebi olabilmektedir. Bu sebepler arasında D vitamini eksikliği, genetik yapı, saçkıran benzeri hastalıklar, kafanızda oluşan yaralanmalar, kemoterapi alınması yer almaktadır. Bu noktada saç dökülmesinin birçok sebebi olabilir.
Saç Dökülmesi Ne Sıklıkta Görülür?
Saç dökülmesi sıklığı kişiden kişiye değişmektedir. Saçların belirli dönemlerde az bir şekilde dökülmesi normaldir. Fakat normal dışı bir dökülme yaşıyorsanız bu durumda doktora başvurmanız önemlidir. Saçlarınızda bir problem varsa önceden müdahale edilebilir.
Ekilmesi Gereken Saç Miktarını Neler Belirler?
Ekilmesi gereken miktarını belirleyen unsurlar arasında, hastanın beklentileri, ekim yapılacak bölgenin büyüklüğü, köklerin alınacağı yerin verimi ve bolluğu etmen olmaktadır. Bu noktada hasta ile ekim yapılacak miktarı belirlemektedir.
Saç Dökülmesinin Çeşitleri Nelerdir?
• Fizyolojik saç dökülmesi: Fizyolojik bir çok neden de saç dökülmesine neden olmaktadır. Bu anlamda fizyolojik sebepler saç dökülmesinin en önemli etmenlerindendir.
• Androgenetik saç dökülmesi: Androjen hormonu kaynaklı dökülmeler olabilmektedir. Özellikle kadınlarda, menopoz döneminde bu tür dökülmeler yaşanmaktadır.
• Alopesi areata: Halk arasında bilinen adı ile saç kıran hastalığı da saç dökülmesine neden olmaktadır. Bu dökülme daha çok bölgesel olmaktadır. Saçlarınızda yuvarlak bir açıklık şeklinde meydana gelmektedir.
• Kişiye bağlı saç dökülmesi: İnsanların genetik yapısı, yaşadıkları çevre ve dış etmenler saç dökülmesine neden olabilir. Saç dökülmesinin en temel sebebi de insanın kendisidir.
• Anajen effluvium: Özellikle kemoterapi bu anlamda saçların dökülmesine neden olabilmektedir.
• Telojen effluvium: Anormal kıl siklusuna bağlı saçlarınızda dökülme görülebilir.
• Yara nedenli saç dökülmesi: Saçınızda yapılan bir operasyon veya darbe sonucu oluşan açıklıklar saç dökülmesine neden olabilir.
Saçlarımı Yıkarken Dökülmesi Normal Mi?
Saçlarınızı yıkarken az miktarda dökülme olması normaldir. Fakat dökülen saçların çok yoğun olması durumunda bir uzmandan destek almanız ve uzmana danışmanız önemlidir. Özellikle saç dökülmesine erken müdahale ekime gerek kalmadan saçlarınızı kurtarabilir.
Stres Saç Dökülmesine Neden Olur Mu?
Stres saç dökülmesine neden olabilmektedir. Tabii ki saç dökülmesini etkileyen birçok unsur bulunmaktadır. Bunların arasında stres de yer almaktadır. Bu noktada stres de saç dökülmesine neden olabilir.
Androgenetik Ne Anlama Gelir?
Genetiğin ve androjen hormonunun etkisi ile ortaya çıkan saç dökülmesine androgenetik denmektedir. Birçok insanda görülen saç dökülmesinin temel sebebi budur. Özellikle kadınların menopoz döneminde bu sebebe bağlı dökülme yoğunlaşmaktadır.
Androgenetik Saç Dökülmesinde Genlerin Rolü Nedir?
Bunlarda genlerin rolü büyüktür. Kişinin genleri bu dökülmeye neden olmaktadır. Hormon yapınız ve genleriniz bu tür dökülmelerde en temel rolü üstlenmektedir. Genleriniz en büyük etmen olsa da doğru bir bakım ile dökülme geciktirilebilir ve azaltılabilir.
Yaşlanan Her İnsanın Saçları Dökülür Mü?
Hayır. Bu hem yaşadığınız çevreye hem maruz kaldığınız dış şartlara hem de genetiğinize bağlıdır. Bu anlamda saçlarınızın hiç dökülmeme ihtimali de vardır. Yaşlanan her insanın saçı kesin olarak dökülür demek mümkün değildir.
Kadınlarda Saç Dökülmesi Nasıl Gerçekleşir?
Genetik sebepler, D vitamini eksikliği, kronik bir rahatsızlığın olması ve saçlara gerekli bakımın yapılmaması bunlara neden olabilmektedir. Bu noktada net olarak sebebin öğrenilmesi için tıbbi olarak incelenmesi gerekir.
Saç Ekimi İşleminden Sonra Ağrılarım Olacak Mı?
Saç ekimi sonrasında genellikle ağrı olmaz. Olabilecek ağrılar içinde gerekli olan ilaçlar verilir. Bu ilaçları düzgün bir şekilde kullanmanız durumunda süreci tamamen ağrısız ve acısız bir şekilde atlatabilirsiniz.
Saç Ekimi İşlemi Sonrası Başıma Sargı Bezi Sarılacak Mı?
Evet köklerin alındığı bölgenin zarar görmemesi için bu kısımlara sargı bezi sarılmaktadır. Bu anlamda genel olarak saç köklerinin alındığı ense kısmına sargı bezi sarılacaktır. Bu saçlarınızın mikrop kapmaması için önemlidir.
Ekilen Saçlar İşlemden Hemen Sonra Dökülürse?
Bu durumda derhal doktorunuza başvurmanız gerekir. Belli bir süreden sonra, şok dökülme aşamasında dökülme olması normaldir. Fakat ekilen köklerin dökülmesi olmaması gereken bir durumdur. Özellikle ilk günler böyle bir sorun olursa hemen doktorunuza başvurmanız gerekir.
Ekilen Saçlarım Artık Hiç Dökülmeyecek Mi?
Bunun garantisi sunulamamaktadır. Bünyenize, genetik yapınıza ve saçlarınıza bakmanıza göre tekrar dökülme görülebilir. Bu aşama da tekrar ekim de mümkündür. Tabii ki bunun için doktorunuza başvurmanız gerekir.
Saç Ekimi İle İstediğim Saçlara Ne Zaman Kavuşabilirim?
Bu süreç kişiden kişiye farklılık gösterebilmektedir. Bu süreç 6 ay ila 1 yıl arasında sürebilmektedir. Bünyenize göre bu süreç kısalabilir veya uzayabilir. Fakat genellikle en geç bir yıl sonra yeni saçlarınız çıkmaya başlar.
Ekilen Saç Normal Saçtan Farklı Mıdır?
Hayır farklı değildir. Ekilen saçlar da zaten kendi saçınızdan alınan köklerden ekilmektedir. Bu noktada çıkan saçlar da sizin doğal saçlarınız olacaktır. Ekim yapılan saçın normal saçınızdan bir farkı bulunmayacaktır.
İkinci Bir İşleme İhtiyacım Olursa Ne Kadar Beklemem Gerekir Yapay Saç Telleri Neden Yasaklandı?
Bekleme süresi kişiden kişiye değişmektedir. Fakat bu süreç en kısa zaman aralığında bile birkaç ay sürmektedir. Öncesinde ikinci bir ekim işlemi yapılamamaktadır. Yapay saç tellerinin yasaklanma sebebi sağlık açısından çok da uygun olmamasıdır. Sıklıkla enfeksiyona neden olmasıdır.
Saç Ekimi Cinsel Gücü Etkiler Mi?
Hayır saç ekiminin cinsel güç üzerinde olumlu ya da olumsuz bir etkisi bulunmamaktadır. Bu işlemin cinsel sağlıkla veya cinsel güçle bir bağı bulunmamaktadır. Fakat saç ekimi sonrasında cinsel ilişkiye girilmemesi tavsiye edilir. Bunun sebebi ise terlemenin önüne geçmektir. Ekim yapılan bölgeye bir darbe gelmesi veya aşırı bir terleme olması saç köklerine zarar verebilir.
Saç Ekimi Sonrası Olabilecek Komplikasyonlar Nelerdir?
Saç ekimi sonrasında kanama, ödem, alın bölgesinde şişlik (enjekte edilen anestezik maddelerden dolayı), enfeksiyon görülebilmektedir. Bu gibi durumlarda doktorunuza bilgi vermeniz faydalı olacaktır. Beklenmeyen bir durum olması durumunda operasyon yapan ekip gerekli müdahaleyi yapacaktır.
Saç Ekimi Yapan Ekipte Aranan Özellikler Nelerdir?
Ekibin kesinlikle alanında tecrübeli olması gerekir. Hastanın saç ekimi yapılacak bölgesi doğru belirlenmeli, doğru sayıda kök alınmalı ve kökler doğal görünecek şekilde ekilmelidir. Bu noktada aranan en önemli özellik tecrübe olmalıdır.
Saç Ekiminde Mevsim Önemli Mi?
Saç ekimi işlemi için mevsim fark etmemektedir. Fakat saç ekimi sonrasında başınızı korumanız gerekir. Bu anlamda bere veya benzeri şeyler takmanız mümkün olmayacaktır. Bu noktada yaz ayı biraz daha uygun olabilmektedir. Yine de kışın da saç ekimi yapılmasında herhangi bir sakınca yoktur.
Saç Ekimi Yaptırmak İçin Tamamen Kel Olmayı Beklemek Doğru Mu?
Hayır tamamen kelleşmeyi beklemez doğru değildir. Özellikle seyrekleşme başladığında saç ekimi yapmadan da saçlarınızın kurtarılabilmesi mümkündür. Bu noktada saçlarınız tamamen dökülmeden bir uzmana görünmeniz faydanıza olacaktır.
Saç Ekimi İşlemi İçin Yurtdışından Gelen Kişiler Nasıl Faydalanabilir?
Saç ekimi için yurt dışından gelen vatandaşlara özel servisler sunulmaktadır. Bu anlamda hem kısa bir tatil yapıp hem de saç ekimini gerçekleştirebilirler. Ülkemiz bu anlamda saç ekimi turizmi açısından en çok ilgi gören ülkelerdendir. Yabancı turistlerin uzun süre burada kalmasına da gerek yoktur. Gerekli olan talimatlar verilir ve ülkelerine dönebilirler. Bu anlamda ilk yıkamayı da kendileri yapabilir. Tabii ki ülkemizde kalacak vakitleri varsa ilk yıkamayı da saç ekim merkezinde yaptırmaları en doğrusu olacaktır.
Saç Ekimi Kimlere Yapılmaz?
Saç ekimi yapılamayacak kişileri şöyle sıralayabiliriz;
• 18 yaş altı bireyler (geçirdikleri bir kaza sonucunda velilerin izni de alınarak operasyon yapılan istisnai durumlar vardır. Fakat genel olarak yapılmamaktadır.)
• Şeker hastaları,
• Tansiyon hastaları,
• Ensesinde doku alınacak saçlı bölgenin çok az, seyrek veya hiç kalmayan kişiler.